tiistai 1. tammikuuta 2013

Kalikut, Mysore, Gokarna NO PIX!!

Ois kestäny liian kauan aikaa laittaa kuvii ja kaikkee ni TÄSTÄ pääsee ehkä toivottavasti mun feisbuukkii Intia-kansioo. En kyl tiiä pääseeks jos on tuntematon ihminen mut toivotaa.

Varkalasta me mentiin Mysoreen, tai no eka me ajateltii et mennää suoraa Gokarnaan ja oltiin varattu junaliputkin jonneki sen holleille, mut sit matkal päätettiiki jäädä aiemmin pois ja sit samal aateltii et mennääki Mysoree eka.

Tais olla suurin syy määränpään vaihtamiseen se, et meil ei ollu paikkoi junassa. Tai no, sehän meni niin, et varattiin liput ja oltiin jollain waiting listillä, minkä statusta piti kyttäillä et onks paikkoi mahollisesti vapautunu. Se oli taas vaihteeks tosi hämärä kuvio, et kun lipussa oli tarkat paikkanumerot, että miten ihmees niille samoille paikoille jonottaa tosi monta ihmistä ja sit tosi moni myös peruu, oltiin jollain sijalla 20. ja 21. tyylii ja sit päästiin jollee 5. ja 4. sijoille. Hämärää.

Mut mentiin sit kuitenkin junaan johonkin vaunuun vaan ja ihmiset teki istumistilaa. Matka Varkalasta Kumtaan, jonne alunperin piti mennä, ois kestäny jotain no tosi monta tuntii, en muista mut kuitee yli 12 tuntii reilust.

Junassa juteltii jonku ukkelin kaa joka oli sit sitä mieltä et kannattaa jäädä pois Kalikutissa, ja oltii et no oke aika sama mis sit päivän pari jumittelee ennen Mysoree. Se Kalikut oli aika kämänen mesta, rannikkokaupunki ja ranta oli intialaisten ranta eli siellä ne vaatteet päällä meressä pulikoi. No bikini time for me. Jotenkii aika muslimipainoitteisii noi länsirannikon mestat, et pitää olla aika tarkoin mietitty turistipaikka jossa voi hegailla pikkuhepenet päällä. Eikä nyt muutenka muual hirveest tee mieli paljastella ihoa sen enempää ku on pakko koska ei sit tuijotust jaksa. Sillee aikuiset miehet, voi vittu.

Nonii Kalikut, käytii siel sirkuksessa! Hassua, Intiasirkus. Aika perussettii, en tajuu miks siel oli kameli ku se ei tehny muutaku kävelytettii kerran sen estradin ympäri alussa.
Ei kai me siel Kalikutis sen kummempii tehty. Ainii paitsi et outo oli se, et kun mentiin ni tosi moni hotelli oli täys, mut meil oli jotku paikalliset poitsut ohjaamassa meitä aina seuraavaan hotelliin ja asioimassa niitten hotellityyppien kaa.

Ja ainii haha tietty taas parhaat tarinat liittyy matkustamiseen, lähettiin tuolta Kalikutista joskus kolmen aikaa yöllä, ja oltii varattu paikat halpaan (lue: paskaan) bussiin ja ei ees tarvi varmaa kertoo et oli taas hippasen säätöö et tajus et mist oma bussi lähtee ja muuta. Eli siis yöbussi, mut ei siin paljoo nukuttu ku oli ihan sika kylmä ja kuski oli joku paikallinen Mika Häkkinen ja sit viel ku mentii jossain semi vuoristos eli kauheet siksakkii ni sai taas vaa sillee olla paniikis et millon tulee kolari.

Mysore, se on ollu kaikista hienoin kaupunki tähän mennessä, tai sit vaa osattii mennä oikeelle alueelle. Oli tosi siistii ja oltiin jossain rauhallisella alueella ja Ville kävi kuppojen kilistely -opetuksessa eli jossain jotain singing bowl hommia. Tai no kävin mäki yhes sellases sessios mis partaäijä kaavussaa kilistei kuppoi siin et makasin maas ja kupposet oli mun ympärillä ja päällä. Sit vähä nukahin.

Mysoressa kävin myös salilla, se oli ihan haúskaa! Siel ne naiset oli jotku sellasis perinteisis vaatteeis, eikä salivaatteis jotain saksilaukkaili salia eestaas. Öö mitähän Mysorest. JOO! Me tutustuttii sellasee mukavaa riksakuskii! Se vei meitä sellasille perus turistikierroksille että nähtiin perusnähtävyydet Mysoresta. Taidettiin tavata se ekana iltana, kun oltiin jossain kävelemässä ja kattelemassa paikkoja, ja se tuli sanomaa Villelle ettei saa syyä ja kävellä samaa aikaa, et pitää pysähtyy ja syyä. Sitte siinä juteltii ja se vei sit meiät sellasii öljy- ja suitsukekauppaa mikä oli aika siisti mesta, päivisin siel oli jotain naisii käärimässä niitä suitsukeita ja ne on oikeesti paljon laadukkaampii ku perus pakettisuitsukkeet.

Mitähän muuta, no me käytii Mysoren palatsissa, silkkitehtaalla, jollain sandalwoodtehtaalla, yhellä vuorella ja ööö jotain. Ja iteksii käytii kiertää yks järvi siel, Kukkarahalli järvi. Hassu sananmuunnos hihi! Ja joo käytii myös kattoo leffas Hobitti, en oo ennen ollu 3D leffas. Leffasta ei sanottavaa, siellähän niitä kääpiöitä ja örkkejä vilis.

Sitte pois Mysoresta, eli Gokarnaa, ottaa aurinkoo, ah! Mut nyt oltii viksumpii niien bussien kaa ja osattii ottaa sellanen luksusbussi mis oli ilmastointi ja hyvät tuolit ja viel telkkuruutukii ohhoh. Taas alunperin oli eri suunnitelma, oltiin otettu bussiliput Goalle kun aateltiin et ehk ois siellä muutaman päivän, mut sit matkal päätettiiki taas jäädä aiemmin ja mennä sit suoraa sinne Gokarnaa.

Jäätiin siis joskus kolmen neljän maissa yöllä pois Ankolassa, josta on jotain 20km sinne Gokarnaa. Sitte otettii riksa, joka jouduttii sit vaihtaa ku se eka ei lähteny käyntii höhö. Oli ihan PILKKOpimeetä kun oltiin perillä jossain, eihän me oikee tiietty et millasta tai missä perillä on.
Oltiin siis Om Beachilla Namaste Guesthousella joka oli täynnä, yllätys että on paikat bookattuna kun tultiin jotain päivää ennen jouluaattoa.
Sitten me päätettiin et mennään käveleen rantaan, vähän jännitti koska oli niin pimeetä ja pelkään kaikkii koirii ja muit hullui mut hyvin se sit meni. Jossain kohtaa joku tyyppi kysy et mitä tehää ja sit se vissii näki meiä rinkat ja tollee ja sano et voiaa mennä nukkuu yhen ravintolan siihen "terasille". Siel sit nukuttii ja aamusta saatii oma majamökki, jossa tosin viihyttii sit vaa yks yö kun se oli oikeesti aika köppänen ku ei lattiaa, oli vaa hiekkaa ja sit siin oli sänky ja tollast mut vähä ärsyttävää ku on hiekkaa kaikkial. Ja siel hais jotenki tosi kakalle.
Ylennettii asumista sit sellasee mökkii mis oli ihan lattialattia, ja myöhemmin viel sellasee mis oli oma suihku ja vessa. Aika hyvii sattumii et vapautu, sinne tuli sen viikon aikana monii jotka just aamusin kärkky et onks missää vapait mökkei.

Gokarna oli paljon hienompi ja ihanampi ku Varkala, vaik onhan sekin sellanen turistimesta. Tai ainakin se Kudle ja Om Beach, Paradise ja Half Moon rannoilla ei käyty, niis on kuulemma vähän autiompaa. Om Beach on sellanen rannanpätkä, siel on sellasii majoi ja ravintoiloita, aika lepposaa. Ja korunmyyjii sikana, tietty ostin pari koru yhelt ku on nii hankalaa sanoo ei. Ja sitku ei viiti ola epäkohtelias ni sit ne aina jäi juttelee tosi pitkäks aikaa ja sit ku ei ollu aikomuksis ostaa mitää ni inhotti aina vaa olla et eieieie.
Yhille korunmyyjille opetin tärkeää "suomea", kun kerran kolme korunmyyjää tuli hengaamaa mun kaa kun se eka joka oli tullu siihen myymää tajus et en osta ja se kutsu ne loput siihen. Nii siis opetin niille, et jos joku on vähä outo tai hullu ni pitää sanoo TIKTAK TIKTAK VIRIVIRI TÖÖT TÖÖT, vastineeks ku ne koitti opettaa mulle kannadaks jotain kieltäytymisfraasii. Mut ei ne oikei osannu sanoo tot tööt tööt ku ei ne osaa ööt.

Eräänä päivänä käveltiin kaupunkiin, kai sinne oli jotain viien ja kuuen kilometrin luokkaa matkaa, sit siellä paniikkiostin tuliaisia. Kauheen ahistavaa. Ja yhtenä päivänä lähettiin kävelee Half Moon Beachia kohti, meinasin kuolla paniikkii ku oli niin jännittävä ja extremereitti, kapeita hiekkapolkuja ja jos ois vähän lipsahtanu ni ois tippunu sikkepitkän matkan joko meree tai joillee kiville. Auts, onneks ei tiputtu.

Ainii sitten kävi toinen maailmaonpieni -asia, kun makoilin rannalla yks päivä ja mun vieree tuli suomalaisii tyttöi. Sit aluks en puhunu mitää, koska olin salainen agentti ja vakoilin niitä, mut sitten yks niistä kysy mistä oon ja sitten paljastuin suomalaiseksi. Ne oli tullu Intiaa tekemään sellasta dokumenttia, mikä jotenkii liitty lasten ja anisten oikeuksii ja tollasta, ja sit kun kerroin mitä oon puuhaillu Intiassa niin ne halus haastatella ja kuvata mua siihen dokumenttii. No okke! Sitte tehtiin se haastattelu, ja sit aloin puhuu derbyy niille, ja sit kävi ilmi et se mun haastettelijatyyppi tuntee meiän joukkueen Ursulan. WHAT. No tietysti toka kerta kun kohtasin suomalaisia, nekin on jotain kautta kytköksissä muhun. Tai sillee, ei sillee, mut kuitee. Suomi on pieni ja derby pienentää sit viel enemmän.

Kerran huijasin yht rantamyyjää et oon Pirkko, mut se vaa sano koko ajan et Kirkko, ja se oli hassuu. Kirkkokirkkokirkko.

Gokarnasta Mangaloreen, taksilla ja bussilla, hienoon hotelliin, Ville lähti tänään ja mä lähen huomenna. Ihanaa päästä kotiin, saa olla rauhassa ja puhtaudessa ja kaikkee. Ja sit pääsee derbyy. Ja kaikkee!
Mut kyl ehkä saatan joskus tulla tänne uuestaa.

Moikka blogi, oli yhtä tuskaa kirjottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti