maanantai 8. lokakuuta 2012

Eka päivä koulussa!

Tänään olin ekaa päivää siellä koululla missä nyt tuun opettaan niitä lapsuja. Jännitti ihan sikanaa, enkä oikee saanu ees nukuttuu ku jännäpissat housus 666.

Meille sanottiin koko ajan FSL:n puolesta, et älkää kiirehtikö opettamaan vaan pitää tarkkailla tyyliin viikko ennenku alkaa pitää ite tunteja, mut sit taas tänään ne paikan opettajat/ohjaajat kyseli et et alanko opettaa, mut en oikein voinu kun ei ollu mitää hajua siitä mitä ne lapset jo osaa ja mitä ei. Se ryhmä koostuu 22 5-14 vuotiasta hyvin eläväisistä pojista, ja välillä oli aika kaoottinen meininki siellä.
Intiassa opitaan toistamalla ja muistamalla, eli kaikki vaan opetellaan haukionkala -mentaliteetilla. Eli siis ne osaa jo aika paljon esim. sanastoa, mut sit taas sain sellasen kuvan, ettei ne lapset oikeestaan osaa käyttää niitä asioita missään kontekstissa.

Pitää varmaan lukea jotain ihmislapsiaivopsykologiaa, et tiiän kuinka nopeasti ja paljon ne vois oppia sillein oikeesti jotain asioita. Pikku haastetta tuo kyl toi aika laaja ikäskaala, kun jotkut on eskari-ikäsii ja jotkut jo teinei. Ohhoh. Ei myöskään puhuta pahemmin samaa kieltä, lapset puhuu kolmea eri Intian kieltä ja ohjaajat aika heikkoa englantia, niin eiköhän täst aika mielenkiintonen soppa saada aikaseks :D
Huomenna otan kuvia sielt koulusta ja suloisista lapsista, nyt on anteeksi vaan pelkästään ulkokuvia. Tai no kaks kuvaa.


Oikeella oleva rakennus on se koulu, vasemmalla on jonku hima.

Sisäänkäynti, ovet pidetään lukossa ettei lapsut karkais takas kadulle.

Taas mutustamassa roskia, se on lehmien juttu tääl!

MOI KALLIO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti