lauantai 6. lokakuuta 2012

Oon ollu tääl nyt viikon!


 Nyt ei jotenkii jaksas kirjottaa ku en muista mitää. Kerron asioita tiivisti, tai niin ainakii kuvittelen.
Maanantaina alko meiän orientaatioviikko, eli tapasin muut vapaaehtoistyypit ja majotuttiin johonkin hotelliin ja päivät opiskeltiin kaikenlaista FSL:n toimistolla ja guest housessa. Niin joo ne muut oli Saksasta, Belgiasta, Ranskasta, Amerikasta, ja Itävallasta. Olin samassa huoneessa muistaakseni viiden muun tytön kanssa ja loput oli toisessa ja kaks poikaa omassaan. Tehtiin jotain visiittejä eri paikkoihin, opiskeltiin kieliä, opeteltiin syömään oikein hienosti sillä yhdellä kädellä ja jotain.

Ruoka on edelleen hittolin tulista ja enimmäkseen hiilareita hiilareiden päällä, voi mun massiivisia lihasraukkoja :(( Länsimaisen ihmisen ahdinko iskee nyt tosi rankasti, onneks keksin yks ilta et voin ostaa suklaata ja se helpottaa. Ku on nii halpaa ja kaikkee, aatelkaa, kokispullo, sellanen 600ml maksaa 30 rupiaa, ja yksi euro on jotain 67 rupiaa. Nojoo. Ainiin keksin hienon ominaisuuden, et mun kännykän kameral voi ottaa PANORAMAKUVIA! En oikee viel hallitse sitä mut silti, vähän siistii! Tässä sekavia ja epäonnistuneita pano(d)raamoja FSL-tiloista, joissa viikon oleskelin:


Jännittävä puoliksi ulkotila mis tehtiin jotain juttuja, ja mis kävi välil APINOITA, Joista on hieno kooste lopussa.Tää on kyl supersekava mut kuitee, asuin yläsängyssä ja sieltä otin kuvan. Ovet on pesuhuone, vessa ja vessa.

Siinä lattialla sain monettulenlieskat suuhuni. Demonimausteita, sanon.

En kyl oikeesti nyt keksi mitää sanottavaa. Käytiin härkätemppelissä, Dodda Basavana Gudissa. Siellä on iso härkä, josta oli joku jännittävä tarina, että härkä tuhosi satoja ja sitten se muuttu kiveksi ja nyt sitä palvotaan. En muista, sori, noloo! Mut tässä härkä:


Onpas vino kuva, selitys: koko ajan oli kauhee kiire eikä oikee kerenny keskittyy. Anteeks.Härkätemppelin ulkopuolella oli kookosmies ja sitten sain kookosvettä, NAM!

Tollasta oli sitten sen pähkynän sisällä, jokainen saa ite päättää miltä se näyttää. En sano äänee miltä mun mielest. Tosin tuolla paikan päällä sanoin ja sit pari herkkähipiää kuulemma menetti ruokahalunsa, ups!
 
Ekan viikon aikana tuli pari kertaa sellanen olo et en haluu olla tääl niin pitkää ku en kestä ku on niin paskasta ja ihan ihmeellistä ja kauheen hankalaa hoitaa asioita, mut se sit meni ohi jotenki. Onneks. Koska ei nyt leikkaa yhtää et mitä kertoisin, nii kerron jotain hassui juttui Intiasta. Busseissa naiset istuu edessä ja miehet takana, en tiiä miks. Niin vaan on. Ja intialaisten mielest on kamalaa, jos jonkun vieraan jalka osuu vahingossa siihen, tai jos vahingossa ite koskettaa jalalla toista. Sitten, jos istuu vastakkain jonkun vanhemman henkilön kanssa, ja istuu jalat ristittynä, niin se on epäkunnioituksen osoitus. Pitää olla jalat vierekkäin. Tehtiin sellaset oman maan esitelmät, niin kun Saksa esitelmöi niin saatiin kuulla et Intialaisten mielest Hitler on ihan ok tyyppi. Se aiheutti sscschhschshhokin ihmisissä, mut selitys oli se, että Saksa autto Intiaa sillon kun Englanti temmels menemää Intiassa ja Saksa oli mutenki sillon ihan et lol joku Englanti get
outta here niin Hitler oli sit Indiaanien puolel. Näin kappas asioilla on aina puolensa.


 Senkin roskien syöjät

Paikallisia roller derby -ohjeita vol. 1
Jos Bangalores ois derbyy niin ne ois kyl HC Shitty City Girls.
Tässä minä, eunukkinaama verhot jalassa. Onneks on jo muutamia tyylikkäämpiä ja katukuvaan istuvampia asukokonaisuuksia, ei oo ikinä ollu näin tyylitön olo.

Täällä ne lehmät tsittaa, röökaa ja dokaa. (Ne jotka ei kuule tätä Matsin äänellä, hävetkää ja katsokaa Studio Julmahuvia)Paikallinen apteekki, jos täält ei löydy niin ei mistään.

Tyypit hengaa tötsät pääs.

Näppärästi muun ruuhkan seassa menee tomaatit ja kaalit sun muut. Huomatkaa ryhmittäytyminen. NONSENSE!

Kaikkee pitää olla! Superkauppa. Sikkenää kaikkee.


Olikohan se keskiviikkona, kun käytiin tekemässä sellanen projektivierailu. Siis katsomassa vähän, et millasia töitä jotkut sitten vapaaehtoisina tekee. Ekaks meille sanottiin, et se on vaa esimerkki et ei mennä kenenkään projektiin mut sit sattukin niin et se oli mun projekti! VOI EI! Sinne me mentiin kattomaan sitä koulua, missä mä alotan työni maanantaina. Piti taistella etten alkanu itkee kun mentii sinne kun niil lapsil oli jotain esityksii ja kaikkee meitä varten. Maailman sulosimpia!

Mun työ on siis opettaa englantia, maantietoa ja matikkaa ja puuhastella muuta hauskaa, leikkejä ja pelejä katulasten kanssa. Ne on sellasia lapsia, jotka on haettu kaduilta sinne kouluun. Ne on saattanu esim. karata kodeistansa, tai sit vanhempia ei vaan kiinnosta. Sitten toi organisaatio, Sparsha Trust, neuvottelee vanhempien kanssa, ja ne lapset muuttaa asumaan sinne kouluun. Niiden yks luokkahuone on siis yöllä niiden makkari. Oli aika askeettiset olot siellä, tulee varmaan olee aika haastavaa kun lapset on iältään 3-10 ja on viel tää kielimuuri. Mut hyvin se tulee menee!

Josta tulikin mieleeni! Mul on ollu kohtalon johdatus asioita nyt tässä aika monta! Ekahan oli se, et olin tosi lähellä FSL-toimistoa kun saavuin Bangaloreen, vaikken aluks tienny yhtää mihin meen ja missä se toimisto on. Sitten toiseks, vierailtiin just mun projektissa, ja kun käytiin siellä slummissa niin näin ekat kissat mitä oon nähny tänä aikana! SELVÄ MERKKI ON! Ja sitten seuraava on se, kun torstaina meille kävi puhumassa sellaset tyypit, jotka on nyt ollu jotain kuukauden täällä tekemässä töitä, niin ne oli tekemässä samaa työtä kun mä, eli opettaa katulapsia ja viel saman organisaation, Sparsha Trustin kautta! Oo äm gee.

Väliin kanat:


Elossa


Ei elossa


Nyt sitten tänään, tai no osa jo eilen, meidät riistettiin erilleen ja ihmiset lähti tahoilleen ja aloittaa maanantaina työt. Meiän viikko supistu yhellä päivällä, koska täällä on huomenna lakko koska joku taho x pihtaa vettä jostain joesta, ja on aika kökkö homma jos vesi loppuu. Niin osa läks siks jo eilee paikkoihinsa, kun tänään ei ois ollu järkevää matkustaa tai jotain. Ja mun majotus paikka, paid guesthouse naisille, on ihan kävelymatkan päässä niist FSL-tiloista, mikä on ihan hauskaa kun kerkes jo viikon aikana vähän oppii näitä seutuja. Täällä saa aamupalan, päivällisen ja lounaan niin että kuuluu hintaan jota en tiedä, koska FSL maksaa. Jaan siis huoneen yhen intialaisen naisen kanssa, se on hammaslääkäriopiskelija. Väsyttää niin satamiljoonasti et laitan vaa kuvii loppuu.


Meiän huone niinku mun sängystä katsottuna

Ja sitten ovelta

Pesuhuone

Mun lopullinen kotikatu, tääl on kyl aika fancyy ja siistii ja hienoo.


JA SITTEN SE MITÄ KAIKKI ODOTITTE INTO PIUKEENA! APINAKOLLAASI! A U U U U!


 

 


Hassu ilme!


Vauva ja äiti, miten söpöö!


Toi tuli kattoo meiän Kannada -oppituntii


 


Se tuli syömään meiän keksit. Ja koht niit oli jo kolme pummimas. HUI!

VAUVVA!

Aivot räjähtää söpöydestä :´´´)))

LOPETTAKAA JO SE SÖPÖILY

2 kommenttia:

  1. "tyypit hengaa tötsät pääs" :DDD

    ja apinat awwws

    Ikävä on ja kateus iski. <3

    VastaaPoista
  2. Koskaan ei oo liian myöhästä, muutama vuos sitten täällä oli ollut Suomesta joku 66-vuotias nainen vapaaehtoistöissä! :D

    VastaaPoista